MENÜ

LÉLEKÉBREDÉS

"A lelket kell meggyógyítani ahhoz, hogy a sejtek egészségesek legyenek." (Wass Albert)

 

A Reiki egy japán eredetű kézrátétes gyógymód és önfejlesztő módszer, a belső harmónia helyreállításának, tudatosságunk növelésének csodálatos eszköze.

 

Dr. Mikao Usui japán teológia professzor az 1920-as években dolgozta ki a Reiki módszerét. Jelentése: Univerzális Életenergia („rei” az energia univerzális, kozmikus jellegére utal, a „ki” az életerőt jelenti).

 

Ez az energia felelős a szervezetünkben lévő egyensúlyi állapot folyamatos fenntartásáért. Ez az alapvető életerő mindenkiben, minden élőlényben ott áramlik, lüktet. Mivel mindennapjainkban, tevékenységeink során ezt használjuk, így napról napra új energiát kell teremtenünk, pótolnunk kell elhasznált energiánkat. Ha nem vagyunk képesek alacsony szintre csökkent energiánkat pótolni, akkor jelentkeznek a testi, érzelmi, szellemi kimerültség tünetei, ami akár ingerlékenység, depresszió, és különböző betegségek állapotába sodorhat minket.

 

Napjainkban a túl sok stressz, negatív érzelmi feszültség, a rohanás, a zaklatott életvitel miatt alig van lehetőség a megfelelő regenerációra. Ennek következtében először szervezetünk energiaszintje csökken, merül le, majd az immunrendszer legyengülésével megjelennek a különböző betegségek.

 

Szervezetünk veleszületett képessége a regenerálódás és a gyógyulás. A Reiki kezelés az energetikai blokkok és felhalmozott toxinok oldásával a szervezet öngyógyító képességét erősíti. A javulás sok esetben gyors és látványos, sőt azonnali. Ez azonban függhet attól is, hogy a szervezet milyen állapotban van, például ha gyógyszerszedés, vagy egészségtelen táplálkozás miatt sok méreganyag van elraktározva, a javulás, a méreganyagok kiürülése több időt vehet igénybe, vagy krónikus betegség esetén hosszabb terápiára lehet szükség.

 

Mi mindenre jó a Reiki?

- enyhíti a stresszt, a szorongást, a depressziót,

- oldja a feszültséget, megszünteti a zavaros gondolatokat,

- az egészséges testi-lelki állapot fenntartására, azaz megelőzésre,

- a gyógyulási, méregtelenítési folyamatok gyorsítására,

- fájdalomcsillapításra,

- általános közérzetjavításra, lazításra, relaxálásra,

 

A Reiki a test-lélek-szellem egységében hat az emberre.

Az energetikai blokkok a Reiki kezelés során már a fizikai tünetek megjelenése előtt érezhetőek. A Reiki kezelés bárkin alkalmazható életkortól, állapottól függetlenül, világnézetre tekintet nélkül (egyetlen feltétele, hogy aki kéri az energiát, legyen nyitott is a befogadására), hatékonyan támogatja az orvosi kezeléseket, más természetes gyógymódokat, csökkentheti a gyógyszerek mellékhatásait is.

 

A Reiki alkalmazási lehetősége korlátlan, mindenfajta pszichés vagy fizikai eredetű panasz kezelhető Reikivel, ezáltal támogatva a szervezet öngyógyító, regenerálódó képességét. Ugyanakkor tudni kell azt is, hogy a Reiki kezelő nem gyógyít (a gyógyítás és a diagnosztizálás az orvos feladata, a Reiki nem helyettesítheti az orvosi kezelést, viszont kiváló kiegészítése annak). A Reiki kezelő az energiaáramlásban tiszta csatornaként működik közre, mintegy katalizátorként, és bizony tudomásul kell venni azt, hogy, bár a pozitív esetek száma jóval több, de vannak esetek, amikor stagnál az állapot, vagy nem következik be a kívánt gyógyulás. Lényeges az is, hogy a gyógyulási folyamatban a Reiki kezelés mellett ugyanolyan arányban számít a páciens hozzáállása, akarata a régi minták megváltoztatására, illetve a nyitottsága a Reiki energia befogadására.

 

A Reiki kezelés során a szervezet fizikai reakcióba lép a Reiki energiával, amely elkezd a szervezetben dolgozni. Ennek hatására megtörténhet gyors és látványos javulás, például a fájdalom vagy láz csillapodása, gyorsabb sebgyógyulás, kimerültség esetén azonnali feltöltődés, influenza gyorsabb lefolyása…

Előfordulhat az is, hogy egy helyi fájdalom hirtelen felerősödik, ahogy az energia intenzív tisztító, energetizáló hatását kifejti.

 

A stagnálás, időszakos állapotromlás oka lehet, ha túl sok a blokk, vagy a felhalmozódott toxin, illetve mindez már hosszabb ideje áll fenn. Amíg ezek ki nem oldódnak, addig nem tud elindulni a látványos javulás, ilyenkor lehet szükség rendszeres kezelésre, és türelemre, hogy ezen az átmeneti időszakon túljusson a szervezet, és a megakadt gyógyulási folyamat erőteljesen beindulhasson.

 

A kezelés ruhában történik, fekvő, vagy ülő helyzetben, egy rövid beszélgetést követően. Először a fej, majd a test elölről, hátulról, és a végtagok kerülnek energetizálásra. Meghatározott problémáknál célzott területekre adható a kezelés.

 

A kezelések száma és szükségessége mindenkinél máshogyan alakul. Ez függhet az állapottól, és attól, hogy milyen célzattal kérik a kezelést. Azonban bárki, akár naponta kezelhető, mellékhatása nincs, egy általános közérzetjavítás, lazítás, a stresszek elengedése akár minden nap szükséges lehet.

 

A kezelés időtartama fél-másfél óra között is változhat. Mindenkinél más az az energiamennyiség, amit a szervezete képes felvenni (mindig a kezelt személy hívja le azt az energiamennyiséget, amire a szervezetének szüksége van, és nem a kezelő személy energiáját „használja”, nem őt meríti le), illetve egy csökkentebb energiaszintű szervezet több energiát, hosszabb kezelést igényelhet.

 

A Reiki számomra egy önfejlesztő módszer, és szellemi út is, egy olyan csodálatos eszköz, mellyel másoknak is segíthetek abban, hogy élete teljesebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb, stressz mentesebb legyen.

Asztali nézet