MENÜ

LÉLEKÉBREDÉS

"A lelket kell meggyógyítani ahhoz, hogy a sejtek egészségesek legyenek." (Wass Albert)

 

Kifogás vagy nyafogás?

„Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást!”

 

„igen, de…

igen, csak…

azért, mert…

az a baj, hogy…

az a helyzet, hogy…

az a gond, hogy…

az a probléma, hogy…”

 

Ismerős mondatkezdések? Folytathatnám a sort az olyan szavakkal, mint „nincs…”, „majd…”, „még nem…”, ezeket kiegészíthetném a következő mondatokká:

Tovább0 komment

Őszi-téli vitaminmustra II. rész

Előző blogbejegyzésemben a zsírban oldódó vitaminokról írtam, a folytatásban jöjjenek a vízben oldódó vitaminok, melyek között vannak olyanok, amelyekről alig hallunk, pedig nagyon fontos szerepet töltenek be szervezetünk kiegyensúlyozott működésében.

Tovább0 komment

Őszi-téli vitaminmustra I. rész

A nyár kiváló időszak arra, hogy testileg-lelkileg töltődjünk, pihenjünk, szervezetünket mindenféle egészséges táplálékkal erősítsük. Az ősz beköszöntével azonban szükséges lehet, hogy immunrendszerünket extra vitamin és ásványi anyag bevitellel támogassuk, hogy felkészüljünk a téli időszakra, amikor szervezetünk tartalékai felhasználásra kerülnek, vitaminraktárai kiürülnek.

 

„Őszi-téli vitaminmustra” címmel szeretném az alapvető, szervezetünk, egészségünk számára legfontosabb vitaminokat bemutatni, röviden, a lényegre szorítkozva. Rengeteg tanulmány, ismertető anyag, irodalom szól a vitaminokról, ásványi anyagokról, nyomelemekről, antioxidánsokról, jelen írásomnak nem célja, hogy ilyen mélységekbe belemenjen.

Tovább0 komment

Indiai fejmasszázs, és ami mögötte van

„Tégy meg minden jót, ami tőled telik, amilyen eszközzel csak tudod, amilyen módon csak tudod, ahol csak tudod, akivel csak tudod, ameddig csak tudod!” (John Wesley)

 

Mostani blogomban egy egyszerű, de mégis nagyon hatékony, finom, igazán lélekhez szóló technikát mutatok be röviden. Azért röviden, mert ez a módszer egyike azoknak, amiről nem beszélni kell, hanem meg kell tapasztalni annak testi-lelki szinten ható kedvező, jótékony hatásait.

Tovább0 komment

„Natura sanat, medicus curat.” – A természet gyógyít, az orvos kezel.

Természetgyógyászat. Vajon tényleg hatásosak az egyes természetgyógyászati módszerek, terápiák? Valóban segíthetnek a különböző testi, lelki problémák gyógyításában? Vannak mellékhatások? Hogyan hatnak az egyes módszerek, technikák? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdések gyakran megfogalmazódnak az emberekben, vannak, akik szkeptikusak, vannak, akik elutasítják, vannak, akik nyitottak az új módszerekre, vannak, akik feltétel nélkül hisznek benne, és vannak, akik már próbálták, és tapasztalták is a jótékony hatásokat.

Tovább0 komment

Önbizalomhiány. Hogyan segít a kineziológia?

Vajon létezik-e olyan ember, aki tökéletesen egészséges önbizalommal rendelkezik, akinek ne lenne az élete bizonyos területein önértékelési problémája, aki ne bizonytalanodna el egyes döntéseinél a képességeiben, tehetségében?  Hogyan jön képbe a kineziológia, mint segítő megoldás önbizalomhiány, önértékelési problémák kezelésében?

Tovább0 komment

Az önismereti társasjátékokról

“Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.” (Platón)

 

Az önismeret, önmagunk megismerése egy életen át tartó tanulási folyamat, csodálatos utazás. Lényeges, hogy ez az út minél több önfeledt élményt, örömet is nyújtson, melynek egyik forrása maga a játék.

Tovább

Brain Gym - képességfejlesztő technika

Brain Gym (Agytorna) képességfejlesztő technika

 

Korábban írtam „kineziológia gyermekeknek” témában, ahol a kineziológia „One Brain” módszerével történő oldás folyamatát vázoltam föl gyermekekre vetítve. Mostani blogomban szeretném néhány mondatban bemutatni a kineziológia egy másik ágát, az Edu-Kineziológiát (mozgással a tanulásért), illetve ennek az ágazatnak a részét képező Brain Gym (agytorna) képességfejlesztő technikát.   

Tovább

Kineziológia (One Brain) - Félelmek és tévhitek

Kineziológia (One Brain). Nem űzünk ördögöt, és asztalt sem táncoltatunk.

 

Talán egy kicsit „kisarkított” a cím, mégis szükségesnek tartom, hogy mostani blogomban ismét a kineziológiáról, mint alternatív gyógymódról írjak, kicsit más oldalról megközelítve, mint korábbi bejegyzéseimben. Beszélgetések alkalmával szembesültem azzal, hogy sokak gondolatvilágában a kineziológia, mint valami misztikus boszorkányság jelenik meg, és ez a kialakult kissé téves hitrendszer sokakat visszatart attól, hogy segítséget merjenek kérni. Pedig a kineziológia nem rugaszkodik el a valóságtól, semmilyen varázslás nem történik a kezelések alkalmával, és semmilyen bűbájt nem használunk.

Tovább
Asztali nézet